Saturday, June 30, 2012

TEAM FWar Project A14 (Short Version)

Και εδώ βλέπουμε το βίντεο της ομάδας Fwar του Α΄ τετραμήνου, στο project "Αιγάλεω teens".

Team FWar Project Finished (A15)

                                                              Το βίντεο που παρουσίασε η ομάδα Fwar από το project Γίγαντες Νάνοι (Α15).
Ας το δούμε εδώ κανονικά... διότι όπως θυμάστε όσοι το "είδατε" στην παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών... κόλλαγε, λόγω κακών τεχνολογικών υποδομών... Παλιός προβολέας - καινούργιο και βαρύ πρόγραμμα το Adobe after effects... και πάει λέγοντας.
Να δούμε τι θα κάνουμε του χρόνου, για να παίζουν σωστά τα βιντεάκια σας, παίδες!
Θα το λύσουμε, όμως, πού θα μας πάει, ε;

Thursday, June 28, 2012

Team FWar Projects

Το Project που δημιουργήσαμε το πρώτο τετράμηνο στην ομάδα e-φηβική μ@τιά (Α14)
http://www.youtube.com/watch?v=lCZnV9umAkE&feature=relmfu
και το Project που δημιουργήσαμε στο δεύτερο τετράμηνο στην ομάδα Γίγαντες κ Νάνοι (Α15)
http://www.youtube.com/watch?v=F24qQpRzMCo&feature=youtu.be
Και τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω:
Την Κα. Βγότζα
Τον Κο. Μανουσάκη
κ την Κα. Σατλάνη

Καλοκαίρι με δωρεάν σινεμά!!!


Τώρα, λοιπόν, που φτάσαμε εδώ όπου φτάσαμε, και που οι διακοπές της χλίδας-γιαλαντζί ανά την «ενοικιαζόμενη» νησιωτική επικράτεια δεν θα προκύψουν φέτος πια, θα μείνουμε, λέει, στη συφοριασμένη πόλη τούτο το καλοκαίρι παρέα με την κινδυνολογία, τις αφραγκιές, την αμηχανία... Πώς; Θα μείνουμε, δεν αντιλέγω. Αλλά θα το δούμε αλλιώς το ζήτημα.
Θα το δούμε, ας πούμε, σε μια μεγάλη υπαίθρια οθόνη προβολής στις αθηναϊκές γειτονιές, με καλή παρέα, αλλά χωρίς αντίτιμο –και θα περάσουμε και ζάχαρη. 
Διότι το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, που συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, θα σπείρει το κέντρο, τις υποβαθμισμένες, αλλά και τις χαΐστικες γειτονιές της πρωτεύουσας με προβολές κλασικών ταινιών της διεθνούς συγκομιδής, με αφιερώματα στην ντόπια μικρομηκάδικη παραγωγή, με συναυλίες-που-συνοδεύουν-ταινίες, με ταινίες μικρού μήκους που φτιάχτηκαν ειδικά για το φεστιβάλ με φόντο την Αθήνα, με masterclasses και ημερίδες που διερευνούν την δυναμική σχέση μεταξύ σινεμά και αστικού τοπίου –κι όλα αυτά εντελώς τζάμπα!
Πέρα από την σκέτη ψυχαγωγία και το πολυπόθητο ξέσκασμα του κόσμου, ο υποκείμενος σκοπός των διοργανωτών είναι να συστήσουν εκ νέου την πολύπαθη αυτή πόλη σε κατοίκους και επισκέπτες. Και το σινεμά, όσο και να πεις, αποτελεί ιδανικό όχημα για αποδράσεις, περιπλανήσεις, σκέψεις, επανεξέταση και, ενίοτε, για μια νέα αρχή...

Info: Ιούλιο με Σεπτέμβριο. Διεξοδική ενημέρωση επί του αειδιαμορφωνόμενου προγράμματος στα www.aiff.gr.
http://tospirto.net via http://olafree.blogspot.gr
Πηγή: Καλά Νέα

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης καταναλώνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λεμόνι δίχως να πετούν τίποτε.

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτε;
Απλά. ....

Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε! Όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα ΟΛΑ σας τα φαγητά.
Τοποθετήστε το μέσα στο ουίσκυ σας, το κρασί σας, την σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ τα φαγητά, στο παγωτό γενικά ΠΑΝΤΟΥ!

Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση. Κυρίως κάτι που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ποτε.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν μόνο την πορτοκαλάδα σαν πηγή βιταμίνης c. ΟΧΙ ΠΙΑ! Τώρα που μάθατα αυτό το μυστικό του λεμονιού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού.

Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού; (εκτός του ότι πετάτε λιγότερα σκουπίδια κι ότι βελτιώνει την γεύση σε όλα σας τα ροφήματα και φαγητά):
ΥΓΕΙΑ =
Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε….. Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.

ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ = Το κίτρο που περιέχει είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!!!!  
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ 10.000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;;;;;;
Γιατί δεν το γνωρίζουμε αυτό;; Γιατί οι φαρμακευτικές έχουν τεράστια κέρδη με το να κατασκευάζουν φάρμακα καταπολέμησης του καρκίνου αλλά και να κατασκευάζουν προιόντα από την φλούδα του λεμονιού (κοσμετολογία) με αποτέλεσμα να επωφελούνται οικονομικά.
  Βοηθήστε τους φίλους κι αγαπημένους σας ανθρώπους μεταδίδοντας τους αυτή την πληροφορία εξηγώντας τους πόσο ευεργετική είναι η φλούδα του λεμονιού για την υγεία τους!

Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο καθημερινά στον πλανήτη αλλά ταυτόχρονα και τι τεράστιο κέρδος βγάζουν οι φαρμακευτικές παράγοντες ψεύτικες ελπίδες ίασης.

Τα δέντρα του κίτρου έχουν μια τεράστια γκάμα κατηγοριών. Από λεμονια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, lime κλπ.

Μπορείτε όλα να τα καταναλώνετε με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να τα τρώτε ωμά, σε χυμό, σε σορμπέ, σε γλυκά κλπ
ΟΜΩΣ ο ευεργετικότερος τρόπος είναι να τρίβετε την φλούδα τους στο φαγητό σας ωμή!!!! ΜΟΝΟ αυτή η μέθοδος καταπολεμά όλους τους όγκους αλλά και τις κύστες στο ανθρώπινο σώμα.
Η λεμονιά σαν δέντρο έχει αποδειχτεί σωτήρια για όλους τους τύπους καρκίνου! Έχει ταυτόχρονα και μια τεράστια αντιμικροβιακή δράση κυρίως ως προς τους μύκητες, βακτήρια, μικρόβια, παράσιτα, σκουλήκια.

Το λεμόνι ρυθμίζει άψογα την αρτηριακή πίεση και είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό!!!! Ταυτόχρονα καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές.
Η πηγή αυτής της πληροφορίας έρχεται από μια τεραστια φαρμακευτικη εταιρία που αναφέρει πως έχουν γίνει πάνω από 20 μακροπρόθεσμα εργαστηριακά τεστ από το 1970 μέχρι και σήμερα που απέδειξαν την συντριπτική δράση κι επιτυχία του λεμονιού στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων κυρίως στο δέρμα, σε 12 τύπους καρκίνου όπως : παχέως εντέρου, στήθους, προστάτη, πνευμόνων και παγκρέατος.

Τα στοιχεία του λεμονιού έχουν 10.000 φορές ισχυρότερη δράση από την ουσία Adriamycin που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα φάρμακα χημειοθεραπείας παγκοσμίως.
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΩ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΥΓΙΗ ΚΥΤΤΑΡΑ!!!!! Κάτι που η χημειοθεραπεία έχει παταγωδώς αποτύχει…..

Οι ασθένειες που βγάζει το σώμα μας δεν είναι απαραίτητα κληρονομικές από τα γονίδια μας αλλά μάλλον είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε στο περιβάλλον μας: (Bruce Lipton Phd)

Επίσης:
Το λεμόνι συμβάλλει στην καλή διατήρηση των αγγείων, ωφελεί την όραση και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.
Κι επειδή έχει αποδειχθεί, πως διαθέτει διουρητική και κυρίως λιποδιαλυτική δράση, πολλοί χρησιμοποιούν τον χυμό του και κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Τέλος, ο χυμός λεμονιού δυναμώνει τα ούλα και ωφελεί το μυοσκελετικό σύστημα.
Το λεμόνι, από μόνο του βοηθάει και αυτό στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.

 Λεμόνι: Μια διατροφική έκπληξη για τον οργανισμό

Πηγή: Διαδρομή

Ο αρχαιότερος χάρτης


O αρχαιότερος χάρτης στον δυτικό κόσμο χρονολογείται
στο 500 π.Χ.και βρέθηκε στη νότια Ιταλία.
Πρόκειται για μία απεικόνιση της χερσονήσου της Απουλίας, σε ένα κομμάτι λουστραρισμένου πήλινου βάζου,με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο ενός γραμματοσήμου.

Ο χάρτης της Σολέτο,όπως ονομάζεται,ανακαλύφθηκε από τον Βέλγο αρχαιολόγο Τιερί βαν Κόμπερνολ,από το πανεπιστήμιο του Μονπελιέ,αλλά η υπαρξή του παρέμεινε κρυφή έως ότου διεξαχθούν οι απαραίτητες μελέτες.Ο συγκεκριμένος χάρτης θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός από τούς ειδικούς γιατί όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου τού Μονπελιέ.

Στον χάρτη έχουν χαραχτεί τα ονόματα πόλεων με ελληνικούς χαρακτήρες,καί μια κουκίδα υποδεικνύει τα σημεία όπου βρισκόταν,όπως και στους σύγχρονους χάρτες. Στη δυτική πλευρά της Απουλίας σημειώνεται η ελληνική λέξη Τάρας,ο σημερινός κόλπος τού Τάραντα,ενώ οι ονομασίες των πόλεων είναι στην αρχαία διάλεκτο πού χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της περιοχής,αλλά έχουν καταγραφεί με ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι θάλασσες γύρω από την χερσόνησο-το Ιόνιο δηλαδή και η Αδριατική-υποδηλώνονται με δύο παράλληλες,κυματοειδείς γραμμές.Αρκετές από τις 13 πόλεις πού σημειώνονται στον χάρτη,όπως η Οτράντο,η Σολέντο,η Ουγκέντο καί η Λεύκα (η σημερινή Σάντα Μαρία ντι Λεύκα), υπάρχουν ως σήμερα.Ήταν γνωστό από την αρχαία ελληνική γραμματεία οτί οι Έλληνες είχαν κατανοήσει την ανάγκη γιά αποτύπωση των γεωγραφικών χαρακτηριστικών μιάς περιοχής και ότι κάποιοι είχαν σχεδιάσει χάρτες,αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε βρεθεί μια κάποια τέτοια αποτύπωση.

Έτσι,ο χάρτης τού Σολέτο,πέραν από ότι αποτελεί τον αρχαιότερο γεωγραφικό χάρτη της κλασικής αρχαιότητας,είναι καί η πρώτη απόδειξη ότι οι αρχαίοι Έλληνες κατασκεύαζαν χάρτες πριν τους Ρωμαίους.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο χάρτης τού Σολέτο είναι σύγχρονος του Πυθαγόρα,ο οποίος είχε ιδρύσει μία φιλοσοφική σχολή στον Κρότωνα,στην σημερινή Καλαβρία,από την άλλη μεριά του κόλπου του Τάραντα.

Αν και οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να συνδέσουν τον χάρτη με την σχολή, εντούτοις ο Πυθαγόρας λέγεται ότι πρώτος παρατήρησε ότι η θέση ορισμένων άστρων στον ουράνιο θόλο διέφερε από περιοχή σε περιοχή,καί πρότεινε την σφαιρικότητα της Γης,υπόθεση πού αποτέλεσε την βάση της σύγχρονης χαρτογραφίας.(ΤΜ)


Πηγή: Βισάλτης-"ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ"







Wednesday, June 27, 2012

Ξέρεις ελληνικά; Ε... τότε ξέρεις κι αγγλικά!

Do you know Greek? Then you know English too!
Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό σε βρετανικό περιοδικό τέχνης.

"The genesis of classical drama was not symptomatic. Aneuphoria of charismatic and talented protagonists showed fantastic scenes of historic episodes. The prologue, the theme and the epilogue, comprised the trilogy of drama while synthesis, analysis and synopsis characterized the phraseology of the text. The syntax and phraseology used by scholars, academicians and philosophers in their rhetoric, had many grammatical idioms and idiosyncrasies.

The protagonists periodically used pseudonyms. Anonymity was a syndrome that characterized the theatrical atmosphere.
The panoramic fantasy, the mystique, the melody, the aesthetics, the use of the cosmetic epithets are characteristics of drama.
Eventhrough the theaters were physically gigantic, there was noneed for microphones because the architecture and the acoustics would echo isometrically and crystal - clear. Many epistomologists of physics, aerodynamics, acoustics, electronics, electromagnetics can not analyze - explain the ideal and isometric acoustics of Hellenic theaters even today.

There were many categories of drama: classical drama, melodrama, satiric, epic, comedy, etc. The syndrome of xenophobia or dyslexia was overcome by the pathos of the actors who practiced methodically and emphatically. Acrobatics were also euphoric. There was a plethora of anecdotal themes, with which the acrobats would electrify the ecstatic audience with scenes from mythical and historical episodes.

Some theatric episodes were characterized as scandalous and blasphemous. Pornography, bigamy, hemophilia, nymphomania, polyandry, polygamy and heterosexuality were dramatized in a pedagogical way so the mysticism about them would not cause phobia or anathema or taken as anomaly but through logic, dialogue and analysis skepticism and the pathetic or cryptic mystery behind them would be dispelled.

It is historically and chronologically proven that theater emphasized pedagogy, idealism and harmony. Paradoxically it also energized patriotism a phenomenon that symbolized ethnically character and phenomenal heroism."
Αλήθεια...Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε τι έλεγε το παραπάνω άρθρο;

Dimitris Taxis - graffiti...




Εκπληκτικό graffiti από τον Dimitri Taxi.
Ένα έργο, με πολλες συμβολικές λέξεις...
 
Δείτε και άλλα έργα του...
..από τοίχους..της Αθήνας..

..γκάζι..

..κεραμεικό..

..εξάρχεια..

..ψυρρή..



 
Πηγή: roadartist

Tuesday, June 26, 2012

Xoρευτική βραδιά Μικρασιατών Αιγάλεω...

Χτες βράδυ πήγαμε στο θέατρο "Αλέξης Μινωτής" 
και είδαμε μια πολύ όμορφη μουσικοχορευτική παράσταση!
Συμμετείχαν αρκετά παιδιά από το σχολείο μας... κι άλλα σχολεία του Αιγάλεω.
Πραγματικά αγαπούν το χορό όσοι χόρεψαν!
Μερικές φωτογραφίες ενδεικτικά (από την αναμονή και την παράσταση).
Δυστυχώς η "καλή" μου μηχανή έχει χαλάσει, έτσι δεν είχα τηλεφακό για κοντινά πλάνα στην διάρκεια της παράστασης.
Δείτε ό,τι τράβηξα... με δανεική μηχανή...












Πάθος, ένταση, μουσική, χορός...
Αυτά είναι...
ΕΥΓΕ και πάλι ΕΥΓΕ!!!

Sunday, June 24, 2012

Πρόσκληση σε χορευτική βραδιά Μικρασιατών Αιγάλεω

http://mikrasiatesaigaleo.files.wordpress.com/2011/12/cropped-rizopoulou01_4arxeio.jpg
Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, ώρα 20:30 το βράδυ 
χορεύουν κάποιοι μαθητές μας στη χορευτική εκδήλωση
 που διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω 
στο θέατρο "ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ"!
Ας πάμε να τους χειροκροτήσουμε.

Είναι ωραίο το καλοκαίρι στην πόλη μας, έτσι;
Γεμάτο πολιτισμό....
Υστερόγραφο: Αν κρίνουμε από άλλες χορευτικές εκδηλώσεις του Συλλόγου, 
μπορούμε να εγγυηθούμε για την παράσταση!!!
Δείτε και κάποιες φωτογραφίες από παλαιότερες εκδηλώσεις του Συλλόγου, 
για να πειστείτε!

http://mikrasiatesaigaleo.files.wordpress.com/2012/05/dimos02.jpg

http://mikrasiatesaigaleo.files.wordpress.com/2012/05/dimos05.jpg?w=300&h=225 
http://mikrasiatesaigaleo.files.wordpress.com/2012/05/dimos04.jpg

http://mikrasiatesaigaleo.files.wordpress.com/2012/05/dimos06.jpg

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων!!!

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 25-6-2012 μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Ολοκληρώνονται σύντομα, από την μηχανογραφική υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ, οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσων έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ. Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα Γενικά Λύκεια. Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄, αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.
Εντός των επόμενων ημερών, επίσης, θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους, που πήραν μέρος στις εξετάσεις.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων συνεχίζονται κανονικά και η βαθμολόγηση των γραπτών έχει προγραμματιστεί να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό.
Τέλος, υπενθυμίζεται για άλλη μία φορά ότι όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β΄ και ΕΠΑΛ-Α΄ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5-7-2012 μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησαν φέτος στο Λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.
ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΣ!!!!
Λίγες ώρες αγωνίας έμειναν...

20 απορίες που δεν έχουν ακόμα λυθεί...


1.  Τα περδίκια δεν αρρωσταίνουν ποτέ;
2.  Πού είναι ο Βρόντος;
3.    Γιατί λέγονται πολυ-θρόνες, αφού κάθεται μόνο ένας;
4.    Γιατί λέμε «κοιμάται σαν μωρό», όταν τα μωρά ξυπνούν κάθε δύο ώρες;
5.    Τα αμπελοφάσουλα παράγουν κρασί ή φασολάδα;
6.    Τι σημαίνει κάθομαι όρθιος;
7.    Τι μέγεθος πρέπει να αποκτήσει το σαγανάκι για να πάψει να αναφέρεται με υποκοριστικό;
8.     Για ποιο λόγο σιδερώνουν τις πυτζάμες;
9.     Πώς λέγεται η φέτα πριν κοπεί;
10.Πόσο καλή φρούρηση έχουν πια αυτά τα πράσα και τους πιάνουν όλους εκεί;
11. Πώς λύνει το πρόβλημα με τα οδοντικά σύμφωνα όποιος μιλάει έξω από τα δόντια;
12. Γιατί το λένε λευκό κρασί, αφού είναι κίτρινo;
13.Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί το παρδαλό κατσίκι έχει μεγαλύτερη αίσθηση του χιούμορ από τα υπόλοιπα μονόχρωμα;
14. Υπάρχει λογική απάντηση στην ερώτηση «Γύρισες»;
15. Πόσοι κούκοι φέρνουν την άνοιξη;
16.  Γιατί όταν οι τράπεζες στέλνουν τελευταία ειδοποίηση για μια δόση, στη συνέχεια αθετούν την υπόσχεσή τους και ασχολούνται ξανά μαζί μας;
17.  Tο @ σε τι ακριβώς μοιάζει με το παπάκι;
18.  Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το πελεκούδι και καίγεται συνέχεια;
19. Αυτός που έγραψε τον στίχο «Σαν την παπαρούνα μοιάζεις, όλο χρώματα αλλάζεις» τι ακριβώς είχε πάρει;
20. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει τμήμα αισθητικής προσώπου στο ΙΕΚ  «ΑΚΜΗ»;

Friday, June 22, 2012

Αποχαιρετισμός στα παιδιά της γ΄ λυκείου...



Σήμερα το πρωί ήταν πολύ όμορφα στο σχολείο μας και πολύ ... γλυκά!
Είπαμε ένα "γεια" στα αγαπημένα παιδιά της τρίτης τάξης που αποφοίτησαν!!!

Το όλο κλίμα ήταν γεμάτο συναίσθημα...

Καταρχήν ήρθαν μερικοί μαθητές στο γραφείο καθηγητών και έπαιρναν συνεντεύξεις...
με ιδιαίτερο χιούμορ, όπως πάντα...


 Μετά πήγαν στην αίθουσα και άρχισαν να ετοιμάζονται για τη γιορτούλα 
και κάνανε πρόβες στο σκετσάκι τους! 


Διάχυτο το κέφι στην ατμόσφαιρα...


δυνατή μουσική, χορός στην πίστα και πλακίτσες...
 ενθουσιασμός...
Πανικός στα παρασκήνια, χαρτιά, ντυσίματα, γελάκια...
τιτιβίσματα και σουρσίματα
τελευταίες συνεννοήσεις...
 

Το κοινό αδημονεί να αρχίσει η παράσταση...
Ανοίξαμε και τις πόρτες να μπει το αεράκι...

 Και επιτέλους ξεκίνησε η γιορτούλα... Μπαίνουνε μέσα τρεκλίζοντας (με ταλκ στα μαλλιά)
κάποιοι γέροι και γριούλες που πηγαίνανε υποτίθεται να παρακολουθήσουνε την αποφοίτηση της τρίτης Λυκείου των εγγονών τους. 
Τι πλάκα που είχανε έτσι όπως μπαίνανε με τα ραβδιά τους, με το καμπούριασμα και το "πάρκινσον"... (καλά σ' αυτό το τελευταίο έδωσε τα ρέστα του ο Κώστας ο Τηγάνης, ο οποίος... έτρεμε σε όλη τη διάρκεια της γιορτής... Ειδικά το χειροκρότημα με πάρκινσον ήταν τέλειο!)

γέροι - γέροι... αλλά έριξαν κάτι γυροβολιές στην πίστα... το κάτι άλλο!
Τι να λέμε... Παριστάνανε όλους τους καθηγητές... με τόσο πετυχημένο τρόπο...
Χαμός...
Πάρα πολύ όμορφο παιδιά! Πάρα πολύ όμορφο!!

Δεν έλειψαν φυσικά και οι αναμνηστικές φωτογραφίες ...


Εδώ με την αγαπημένη τους Υποδιευθύντρια
κα Ιφιγένεια Αλεξανδροπούλου
και εδώ με την κα Σταυρούλα Ζολινδάκη,
η οποία οργάνωσε όλη την εκδήλωση και έφτιαξε ένα υπέροχο βίντεο 
με φωτογραφίες από όλα τα χρόνια που ήταν μαζί τα παιδιά...
...σε εκδρομές, στην τάξη, στο εξωτερικό, στο εσωτερικό, στα μνημεία... παντού!
Καλά, το βλέπαμε και κλαίγαμε.
Ήταν πολύ συγκινητικό...

 Ήρθε κι ο κ. Τάσος Ηλιόπουλος, ο περσινός Διευθυντής...

Άντε... Χρήστο... οι τελευταίες μπαλιές σ' αυτούς τους διαδρόμους...

 

και μετά θα παίζετε μπάλα στη ζωή!
Εμείς σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας 
να είστε ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΙ!!!
Το σχολείο θα έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του για σας,
όποτε κι αν το θελήσετε να ξαναρθείτε για ένα "γεια"...