Monday, May 28, 2012

Schooltube - οι έφηβοι ζωντανά στην ΕΤ1!

                                                    
 
 
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΤ1 

Πιστεύουν οι σημερινοί 15χρονοι στο Θεό; Είναι ευτυχισμένοι; Ερωτευμένοι; Τους αρέσει το σχολείο; Ποιο είναι το αγαπημένο τους μάθημα; Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται πριν κοιμηθούν; Πώς φαντάζονται τον εαυτό τους σε δέκα χρόνια; Είναι αισιόδοξοι για το μέλλον τους; Θα σπουδάσουν αυτό που αγαπάνε ή αυτό που θα τους εξασφαλίσει εργασία; Τι θα ήθελαν να αλλάξουν στον εαυτό τους;
Το Schooltube είναι η πρώτη τηλεοπτική απόπειρα να καταγραφεί η ζωή των εφήβων σε όλη την Ελλάδα από τους ίδιους. Κάθε εβδομάδα η εκπομπή μας ξεναγεί σε ένα τόπο της Ελλάδας και γίνεται το άμεσο κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στις γενιές. Χωρίς παρουσιαστή, οι ίδιοι οι μαθητές κατευθύνουν τις κάμερες, πολλές φορές τις χειρίζονται οι ίδιοι, για να μας συστήσουν μια πραγματικότητα που σύντομα θα είναι πολύ ορατή, αλλά προς το παρόν κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ειλικρίνεια, αλλά και αναπάντεχη οξυδέρκεια, έφηβοι σε όλη την Ελλάδα, από την Κέρκυρα και τη συνοριακή λίμνη Δοϊράνη, μέχρι τα Κύθηρα και το Πήλιο, μας δείχνουν το μέρος όπου ζούνε, το σχολείο τους, το δωμάτιό τους, το πρωινό τους ξύπνημα, τις πλάκες τους, τις ανησυχίες τους, τις κρυψώνες τους. Κάνουν την κριτική τους στους μεγάλους, ονειρεύονται, προσγειώνονται στην πραγματικότητα, παίζουν, καρδιοχτυπούν, ελπίζουν. Και αποδεικνύουν ότι η εφηβική Ελλάδα ενηλικιώνεται δυνατά!
Παράλληλα με την εκπομπή, η σελίδα στο Facebook, School-Tube θα διατηρεί ανοιχτή την επικοινωνία με μαθητές σε όλη την Ελλάδα και θα είναι από μόνος τους ένας διαδραστικός τόπος συζήτησης και ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων για οτιδήποτε αφορά τους σημερινούς εφήβους.
Πηγή: tvradioert
 
Δεν είναι πολύ ωραία ιδέαααα;;;
Τι λέτε; Ψήνεστε να δείτε μία εκπομπούλα; 
Πατήστε το link:

No comments:

Post a Comment