Sunday, April 22, 2012

Ρεαλισμός στη ζωγραφική...

Τι είναι αυτά που βλέπετε; Φωτογραφίες ή ζωγραφικοί πίνακες;

Τα «εύσημα» για αυτό το ενδιαφέρον μπλέξιμο φωτογραφίας και ζωγραφικής... ανήκουν στον 30χρονο καλλιτέχνη Pedro Campos, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Μαδρίτη. Αν και από μικρός ασχολήθηκε με τη διαφήμιση, ποτέ δεν ξέχασε το χόμπι του που ήταν η ζωγραφική, την οποία, μάλιστα, δεν σταμάτησε ποτέ να εξασκεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

«Ζωγραφίζω πολλά χρόνια σε όποια επιφάνεια μπορείτε να φανταστείτε. Από έπιπλα και φωτιστικά μέχρι τοίχους και δάπεδα! Κάποια στιγμή σκέφτηκα να συνδυάσω τη ζωγραφική με τη φωτογραφία, προσπαθώντας να αποδώσω με τον πιο πιστό τρόπο αυτό που έβλεπα», λέει ο καλλιτέχνης.

Και η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο εύκολο να καταλάβει ο θεατής με την πρώτη ματιά (μη σας πω και με τη δεύτερη!) ότι αυτό που βλέπει είναι πίνακας ζωγραφικής και όχι φωτογραφία!

Χρησιμοποιώντας λαδομπογιές ο Pedro δημιουργεί απίθανες ελαιογραφίες όπου η ρεαλιστικότητα στη δημιουργία… χτυπάει κόκκινο! «Πολλοί μου λένε ότι οι… φωτογραφίες μου είναι καταπληκτικές. Κι όταν τους λέω πως είναι πίνακες, τότε μένουν… άφωνοι!» Άδικο έχουν;


Πηγή: perierga.gr

No comments:

Post a Comment