Tuesday, January 31, 2012

Σ’ ευχαριστώ για όσα μου έχεις χαρίσει...


...και για όσα θα μου χαρίσεις από εδώ και πέρα!

Εξάλλου, το μεγαλείο σου είναι τεράστιο και μαζί θα πανηγυρίσουμε πολλά περισσότερα Ελλάδα μου!


Δυστυχώς οι "Ελληνίδες Γοργόνες" δεν κατάφεραν να σημειώσουν και το δεύτερο tick στην λίστα, καθώς στον τελικό ηττήθηκαν από την Ιταλία [10 -13] στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Water Polo γυναικών στο Αϊντχόφεν της  Ολλανδίας.

Την ανωτερότητα της Ιταλίας στον τελικό του  Σαββάτου αναγνώρισε η Αλεξάνδρα Ασημάκη, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον βασικό στόχο της Εθνικής μας ομάδας, που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Δεν υπάρχει στενοχώρια, με την έννοια ότι χάσαμε και χάθηκε ο κόσμος. Ήταν ένας ακόμη τελικός, ο τρίτος συνεχόμενος για εμάς. Δίκαια η Ιταλία μας νίκησε», δήλωσε αρχικά η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «η διαφορά στο σκορ άνοιξε πολύ και μετά ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσει το ματς. Μπορεί να τις είχαμε κερδίσει σε 11 συνεχόμενα παιχνίδια, μα ο τελικός είναι πάντα τελικός».

Ενώ, σχετικά με τη συνέχεια των υποχρεώσεων της Εθνικής μας ομάδας η κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2011 σημείωσε ότι «από τον στόχο μας πάντως δεν ξεφεύγουμε. Θέλουμε να πάμε στο Λονδίνο. Θα μάθουμε από τα λάθη μας και θα γίνουμε καλύτερες».

Από την πλευρά της, η Αντιγόνη Ρουμπέση τόνισε ότι «αλίμονο να σκύψουμε το κεφάλι επειδή χάσαμε στον τελικό. Αυτός είναι ο αθλητισμός. Χάσαμε ένα αγώνα, αλλά πήραμε το μετάλλιο και πάλι. Δεν τελειώσαμε εδώ, υπάρχει και το Λονδίνο. Ας το πάρουμε εκεί λοιπόν το χρυσό».



Ενώ, και η Αγγελική Γερόλυμου σε ερώτηση για το αν η ήττα επηρεάζει την ψυχολογία της ομάδας ανέφερε ότι «κάθε άλλο. Είμαστε Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και γυρίζουμε με ένα ακόμη μετάλλιο από Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά από δεύτερο συνεχόμενο τελικό. Λίγο είναι;».

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Γιώργος Μορφέσης αμέσως μετά το τέλος του τελικού κόντρα στην Ιταλία και τόνισε πόσο περήφανος νιώθει για όσα έχει πετύχει αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «χάσαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας σήμερα (28/1). Από την άλλη πλευρά όμως, η Ιταλία ήταν καλύτερη ομάδα. Έχω κερδίσει δύο αργυρά Ευρωπαϊκά μετάλλια και ένα χρυσό Παγκόσμιο με αυτή την ομάδα, οπότε είμαι πολύ περήφανος για αυτή την επιτυχία. Ωστόσο, αν θέλουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα πρέπει να βελτιωθούμε».

Από την πλευρά της, η Γιούλη Λαρά σημείωσε ότι «όταν χάνεις έναν τελικό, είσαι πάντα στενοχωρημένη. Η Ιταλία ήταν καλύτερη σήμερα (28/1), απλά δεν βρήκαμε κάποια λύση για να τις σταματήσουμε».

Από την άλλη, ο τεχνικός των πρωταθλητριών Ευρώπης Ιταλίδων, Fabio Conti, ανέφερε ότι «ήταν ένα τέλειο παιχνίδι για εμάς. Όταν φτάνεις στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και είσαι ικανός να αγωνιστείς με υπομονή και ηρεμία, τότε τα πάντα κυλούν ομαλά. Τώρα, θα απολαύσουμε το χρυσό μετάλλιο».

Τέλος, ο πρόεδρος της LEN, Nori Kruchten, πρόσθεσε ότι «ήταν μία φανταστική μέρα για την υδατοσφαίριση στο υψηλότερο επίπεδο. Απολαμβάνουμε μία εξαιρετική διοργάνωση με πολύ κόσμο. Θα ήθελα να συγχαρώ και τις τρεις ομάδες που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών».


http://www.aquaticsnews.com/

1 comment:

  1. ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ... Η πολιτεία οφείλει επιτέλους να μεριμνήσει για αυτές και να τις βοηθήσει.
    ΧΡΥΣΕΣ για εμάς...

    ReplyDelete