Wednesday, February 1, 2012

ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μπήκα σήμερα στο blog της φίλης μου της Αθηνάς, από τη Σάμο,

που είναι φωτογράφος και ζωγράφος (εκτός από blogger!)

και είδα αυτήν την ανάρτηση, που με συγκίνησε και τη μεταφέρω αυτούσια:

Οι «ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» είναι μια εθελοντική κίνηση που δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός προγράμματος και έχει ως στόχο να δώσει χαρά στα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων, ορφανοτροφεία, κατασκηνώσεις, ακόμα και σε νοσοκομεία, φιλοτεχνώντας έργα για τους χώρους και τα δωμάτιά τους.
Οι καλλιτέχνες είναι και οι ίδιοι παιδιά, που ξέχασαν απλά να μεγαλώσουν. Ανακατεύουν τα χρώματά τους, συνεργάζονται, συνομιλούν, παίζουν, δημιουργούν. Τους ενδιαφέρει η επαφή με τα παιδιά κι η τέχνη ως δράση, όχι απλά σαν έργο τέχνης που στολίζει έναν χώρο ή εκφράζει μια θέση-στάση-φιλοσοφία. Όταν μάλιστα ανακαλύπτουν και μικρούς καλλιτέχνες ανάμεσα στα παιδιά τότε ο ενθουσιασμός τους μεγαλώνει.
Η φιλοδοξία τους είναι να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή από γενιά σε γενιά και με τα χρώματα τους να δώσουν χαρά κι αισιοδοξία σε πολλά παιδιά στην Αθήνα, αλλά και σ΄ άλλες πόλεις της χώρας μας.
Έτσι, κάποιοι καλλιτέχνες -επαγγελματίες και ερασιτέχνες- από πολλά μέρη της Ελλάδας (Αθήνα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Άρτα, Τρίπολη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Βέροια, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Νάξο, Χίο κ.ά.) ακόμα κι από εξωτερικό (Αγγλία), πήραν τα πινέλα τους και αποφάσισαν να δράσουν στα πλαίσια ενός κοινού στόχου: 
Περισσότερα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ σ΄ένα πολύχρωμο κι αισιόδοξο περιβάλλον.

Σε λίγες μέρες η ομάδα θα λάβει μέρος στην έκθεση ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί στο Π. Φάληρο, στο πολιτιστικό κέντρο «Φλοίσβος», από τις 11 μέχρι 24 Φλεβάρη 2012, που διοργανώνεται από την «ΠΙΣΤΗ» με έργα των παιδιών και καλλιτεχνών.
Όλα τα έργα θα πωληθούν σε συμβολική τιμή, από την ΠΙΣΤΗ, με σκοπό να αγοραστούν υλικά ζωγραφικής για τις δραστηριότητες των παιδιών.
ΝΕΑ ΜΕΛΗ είναι πάντοτε ευπρόσδεκτα, για να συμβάλλουν στο έργο τους, καθώς εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους των ιδρυμάτων και αυξάνονται οι ανάγκες.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους:
e- mail: irenekourtz.art@gmail.com
Στο Facebook στη σελίδα: 
ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Επίσης, γίνονται δεκτές προσφορές-χορηγίες σε χρώματα και υλικά ζωγραφικής.


Έχουμε λάβει με email αρκετά έργα, αλλά θα μπορούσαμε να προσφέρουμε περισσότερα.... Όποιοι θέλουν μπορούν να συμμετέχουν με έργα που ήδη έχουν (δεν χρειάζεται να είναι παιδικά), υπάρχει χρόνος και να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μια και η έκθεση θα γίνει 14-24 Φλεβάρη. Κατ΄αρχήν πρώτα στέλνετε φωτογραφίες των έργων σας για να έχουμε αρχείο και να τ΄ανεβάζουμε στην σελίδα μας. Ήδη όσων έχουν στείλει τ΄ανεβάσαμε. Οι νέοι συμμετέχοντες ας μας στείλουν κι ένα μικρό βιογραφικό για να έχουμε στην ομάδα τα στοιχεία τους. Όσα είναι ακουαρέλες πρέπει να κορνιζαριστούν. Τιμή προτείνεται να βάλουν οι καλλιτέχνες, αλλά πρέπει να είναι συμβολική, γιατί ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός. Ο σύλλογος "Η ΠΙΣΤΗ" θα τα διαθέσει και θα συγκεντρώσει τα χρήματα (εμείς έχουμε αρχή μας σαν ομάδα να μην συναλλασσόμαστε με χρήματα, για ευνόητους λόγους) Κι έπειτα τα όμορφα έργα σας μπορείτε να τα στείλετε κατευθείαν στον σύλλογο "Η ΠΙΣΤΗ", ως εξής: ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Το όνομα σας κ.λ.π. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "Η ΠΙΣΤΗ" Για την έκθεση ΤΑΟ Ηγήμονος 2β - 5ος όροφος Γουδί υπόψιν κ.Στέλλας Αναγνωστέλια για Ρίτα Οικονόμου Τηλ.210 7488961 Αθήνα Τ.Κ. 15773


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ Η ΠΙΣΤΗ

Η 1η Έκθεση Ζωγραφικής «Ανάμεσά σας»  
των Νοσηλευόμενων παιδιών του
Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (Τ.Α.Ο.) του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία» που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ» στήνεται από τις 11-13 Φεβρουαρίου 2012 
στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου «ΦΛΟΙΣΒΟΣ».

Στις 14 Φεβρουαρίου από 17.00-21.00 
όλο το προσωπικό της Κλινικής θα υποδεχτεί τα Νοσηλευόμενα παιδιά με τις οικογένειές τους. 
Στις 16-17-20-21-22 από τις 09.30-13.00 
θα επισκεφθούν την Έκθεσή μας μαθητές σχολείων των γύρω περιοχών.
Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την  
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012  
(Παγκόσμια μέρα κατά του καρκίνου) από τις 18.00-21.00.
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 θα υπάρξει στρογγυλό τραπέζι με θέμα 
«Η σημασία της ζωγραφικής στο Ογκολογικό Νοσοκομείο».

Είσαστε προσκεκλημένοι !!Ως νέο μέλος των * Ζωγράφων σε δράση για τα παιδιά *
στέλνω την ελάχιστη προσφορά μου για τον όμορφο σκοπό του Συλλόγου ΠΙΣΤΗ

που είναι 2 μικροί παιδικοί πίνακες (20χ60)
με τίτλο *Τα παιδία παίζει* (υδατοχρώματα και σινική μελάνη)


Ελπίζω οι εθελοντές *Ζωγράφοι σε δράση* να γίνουν περισσότεροι
κι έτσι η πολύχρωμη προσφορά στα παιδιά θα αυξηθεί σημαντικά
κι
εύχομαι η εκδήλωση του συλλόγου *Πίστη* να έχει επιτυχία
για να αγοραστούν πολλά υλικά ζωγραφικής
που θα χαρίσουν πολλά πολλά παιδικά χαμόγελα !!

Μπράβο, βρε Αθηνά!!!
Αυτά είναι...
Μακάρι κι άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα...

No comments:

Post a Comment